Waarom is een full-colour opdruk op een memobakje of kubusblok zo goedkoop?

Een full-colour logo of een foto drukken op de memohouders of kubusblokken?

Het kan allemaal. Er worden daarom tegenwoordig steeds vaker digitale foto’s of abeeldingen op artikelen gedrukt.

Omdat in het verleden iedere kleur apart gedrukt moest worden was dit een kostbare zaak.

.

memoblok houder of kubushouder digitaal bedrukken

Dit betekende namelijk dat wanneer er gekozen werd voor een 4-kleurendruk op de 4 zijden van een kubusblok, er door middel van zeefdruk in totaal 16 keer een opdruk moest worden aangebracht.

Bovendien werden er voor iedere drukkleur film- en instelkosten in rekening gebracht. Logisch dat er om die reden vaak gekozen werd om een meer-kleurenlogo in 1 kleur de drukken.

Met de recente aanschaf van de nieuwe drukmachines kan dit gelukkig anders. Het is nu mogelijk om in 1 drukgang een full-colour opdruk op de kubushouder of het memoblok aan te brengen.

U kunt er zelfs voor kiezen om op iedere zijde zonder extra kosten een verschillende opdruk te laten drukken.

Nog een voordeel is dat, ook al worden de 4 zijden van de kubushouder of het kubusblok verschillend bedrukt, u slechts 1 x film- en instelkosten van € 39,- hoeft te betalen.

Hierdoor zullen de kosten van het door u bestelde product al snel veel goedkoper uitvallen.

 

Lees hier meer over hoe wij onze kubusblokken en memoblokken bedrukken.

 

 

Kubushouder van beton

Nieuw in Nederland, memohouders van beton.

memohouder-beton

Steel de show met Kubushouders die gemaakt zijn van beton. Een stoer en degelijk product waarmee u zichzelf kunt onderscheiden van anderen.

De betonnen memobakken kunnen zelfs bedrukt worden in 1 of meerdere kleuren. Ook kunt u de vulling, de 800 witte blaadjes, ook laten bedrukken met uw logo of tekst.
De betonnen memohouders zijn leverbaar vanaf 100 stuks. Ze zijn te leveren in 2 tinten, natuurbeton – de linkse foto en wit beton – de rechtse foto.

Kijk voor verdere informatie op de pagina op de site van kubusblokken.nl

Digitaaldruk of zeefdruk op kubushouders en kubusblokken

Wanneer u een foto of full-colour afbeelding op de buitenzijde van een memoblok en memohouder wilde laten drukken dan was dit tot voor kort een dure grap omdat ieder kleur afzonderlijk gedrukt moest worden.

Met behulp van de nieuwste druktechnieken is dat tegenwoordig veel eenvoudiger en bovendien goedkoper geworden. De machines drukken nu foto’s of veelkleurige logo’s in 1 keer op het bestelde product.

Het resultaat is een haarscherp en realistische weergave welke bovendien heel voordelig uitvalt. Omdat er bij het digitaaldruk maar 1 x instelkosten berekend worden kost dit u dus nagenoeg niets. Vraag naar onze mogelijkheden mbt digitaaldruk of lees hier meer informatie over kubus houders.

Kubusblokken en kubushouders in individuele kleuren worden gedrukt dmv zeefdruk.

Dit betekent dat u pms kleurnummers kunt geven aan de kleuren waarin het drukken moet plaats vinden.

Wat indien er rasters in uw drukwerk voorkomen? Bij rasters wordt een reeds in het artwork opgenomen kleur kunstmatig lichter gemaakt. Men doet dit door de dekking te verminderen. Rood wordt dan bijvoorbeeld rose. Bij het bedrukken scheelt dit dan een drukgang wat het drukwerk goedkoper maakt.

In off-set druk is dit meestal geen probleem, maar bij zeefdruk kan men drukken tot een raster van max. 32. Dit is ongeveer vergelijkbaar met het afdrukken van een zwart-wit foto in een krant. Je kunt in dat geval dus niet drukken van donkerrood naar heel licht rose. Daarvoor zal een raster 32 te grof uitvallen en moet worden uitgeweken naar het druk in 2 afzonderlijke kleuren.

Door deze techniek ontstaat er meer witruimte tussen de drukpixels. Het gevolg is dat er gerasterd drukwerk zal worden weergegeven. Voor het oog ziet men dan 2 kleuren. Wanneer men de afbeelding van dichtbij bekijkt is te zien dat deze opgebouwd zijn uit puntjes. De witte openingen in de achtergrond van de afbeelding geven een zodanig effect dat het lijkt of de drukkleur lichter is.

Een voorbeeld is het drukken van foto’s in kranten. Wanneer je goed naar de foto kijk zie je dat de lichtere en donkere vlakken worden gevormd door het raster = het geven van meer- of minder wit tussen de puntjes. Vindt u dit storend, kies dan voor volle kleuren.

Relatiegeschenk Memoblok

Een memoblok als relatiegeschenk

U kunt een memoblok of kubusblok natuurlijk kopen voor eigen gebruik. Maar heeft u er al eens aan gedacht om dit als reclame product in te zetten. Een memoblok kan namenlijk aan 4 zijden bedrukt worden. Personen die uw relatiegeschenk ontvangen en bijvoorbeeld op hun bureau plaatsen hebben dus van 4 zijden zicht op uw logo of boodschap.

Kiest u er bovendien voor om de blaadjes van het memoblok te bedrukken dan heeft iedere gebruiker of ontvanger van het blaadje – en bij een blok van 10 cm zijn dat er 1000 stuks – ook nog eens de bedrukking van het blad met uw boodschap onder ogen. U kunt zelfs een blok bestellen waarbij ieder blaadje een kleefrand heeft. U heeft dan 1 groot post-it  memoblok waardoor de bedrukte blaadjes ook nog een hergebruikt worden.

Memoblok bestellen.

Via  www.promokado.nl kunt u ook relatiegeschenken bestellen die gerelateerd zijn aan een memoblokken. Wij hebben het dan over pennen, notitieblokken en usb-sticks. Wanneer u ervoor kiest om 2 of meer verschillende producten te bestellen dan ontvangt u een aantrekkelijke korting over het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden of kijken eens op pennen-bedrukken.nl of onze notitieblokken site.

Wilt u meer informatie over de wijze waarop het mogelijk is kubus blokjes in te zetten als relatiegeschenk? Lees hier dan meer over bedrukte kubusblokken.

memoblok relatiegeschenk

Het Nieuwe Spiraalblok – Laat uw klanten versteld staan

Een gedraaid kubusblok ? Yep, een spiraalblok.

PromoKado maakte afspraken met zijn leverancier over de levering van een extreem opvallend kubusblok. Dit blok kent een waaier aan verschillende kleuren en zit in een spiraal dmv plakranden als 1 groot post-it blok aan elkaar vast. Eerst worden de blaadjes gedrukt en op stapel gesneden. Hierna worden de gestapelde blaadjes met een mal handmatig 180 graden gedraaid. Hierdoor onstaat de uitzonderlijke spriraalvorm. Na het draaien worden de blaadjes aan de kopse zijde in de draai verlijmd. Het mooie van dit unieke item is dat ieder blad nog eens bedrukt kan worden met uw logo of tekst. de aflopende kleuren bepalen het effect van het spiraalblok De gekleurde zijkant krijgt u er dus gratis bij.

Wanneer u dit product aanschaft zult u uw klanten verbazen. Zij krijgen iets wat nog maar weinigen hebben gezien of als geschenk hebben gekregen. U naam, logo of slogan blijft dmv van deze spiraalvorm tot aan het laatste blaadje zichtbaar voor uw klanten. Waar het blok ook staat het wordt aan alle zijden opvallend vertoond. De blokken zijn leverbaar in een hoogte van 4 of 6 cm en u kunt zelf de kleurstelling bepalen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Gratis Full-Colour opdruk Notitieblok

Notitieblok fullcolour bedrukken voor de prijs van 1 kleur druk
offerte kubusblok aanvragen

PromoKado maakt in samenwerking met zijn leverancier bekend dat er een productielijn voor notitieblokken wordt opgezet welke volledig voorziet in full-colour bedrukking voor de prijs van 1 kleur druk. Het papier wat hierbij gebruikt wordt is eerste klas houtvrij Green 70 papier en staat garant voor een hoge kwaliteit. Tijdens het productieproces worden meerdere verschillende orders gelijktijdig gedrukt op 1 meter brede rollen papier. Na het productieproces worden alle orders uit de rollen drukwerk gesneden en komen  per individuele order voor de klant van de band gerold.

Heeft u interesse in bedrukte notitieblokken kijk dan eens op onze site met zeer voordelige notitieblokken en prima service!

Meer- of minderlevering-kubusblokken – Waarom?

Onlangs werd ons de vraag gesteld waarom de geleverde hoeveelheid kubusblokken of notitieblokken meestal afwijkt van de bestelde hoeveelheid. Dit komt omdat orders gedrukt worden op grote rollen papier waarbij verschillende order gecombineerd worden. Hierdoor is niet exact aan te geven hoeveel er uit het productieproces. Bovendien kan het voorkomen dat er notitieboekjes of kubusblokken er op grond van onze kwaliteitseisen worden afgekeurd wat het aantal negatief beïnvloed. De meer- of minderlevering zal echter nooit meer bedragen dan 10 %.

Supersterke lijmbinding – geen loskomende blaadjes

Het is “gewoon” een heel hoog notitieblok.

Van een notitieblok verwacht men dat de blaadjes niet los komen en op de verlijmde rug blijven zitten. Een notitieblok heeft meestal 50 vel, is sneller op gebruikt en het los komen van blaadjes vormt geen probleem.

Anders is het met een hoog notitieblok waar ca. 1000 velletjes aan elkaar verlijmd zitten. Een kubusblok dus wat mischien wel 1 jaar mee gaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die bladjes na een paar maanden van de lijmrug loskomen.

In samenwerking met onze leverancier is gekozen voor een ruglijm die zodanig sterk is dat het vrijwel uitgesloten is dat blaadjes gedurende het gebruik uit zichzelf van de lijmrug los komen. Van klanten die voor het eerst bij ons komen horen wij vaak de klacht dat bij hun oude leverancier de lijmrug van een blok na verloop van tijd scheurde waardoor notitieblokken in meerdere delen uiteenvielen of dat bij kubusblokken de blaadjes over het bureau waaiden.  Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan bezuinigen wij niet op bijvoorbeeld de lijmrug van een kubusblok en zorgen er voor dat ook het af te scheuren 999 e blaadje nog goed verlijmd zit.

Hoe wordt papier voor de kubusblokken gemaakt?

 Heeft u zich al eens afgevraagd hoe het papier voor de kubusblokken wordt gemaakt?

Het maken van papier uit plantaardige vezels werd in 105 na Chr.  uitgevonden door een Chinees genaamd Ts’ai Lun.
Hij vermengde textielvezels en vezels uit de bast van de moerbeiboom in water en wist daaruit een vel papier te maken.

 

papieren kubusblok maken

Tegenwoordig gaat dat anders. Wanneer u deze film bekijkt weet u er alles van..

 

Wat is nu eigenlijk papier

Papier is eigenlijk een organisch product. Het kan worden  gemaakt van een aantal natuurlijke grondstoffen (bijvoorbeeld hout, maar ook riet en gras of bamboegras) maar gelukkig ook van oud papier. Op papier kan men natuurlijk schrijven en tekenen. Maar het kan ook worden bedrukt en daar zijn wij bij kubusblokken.nl natuurlijk blij mee.

 

Hoe wordt het papier voor onze kubusblokken gemaakt?

Tegenwoordig wordt papier voornamelijk gemaakt van hout en oud papier. Voor papier van hout worden houtspaanders gebruikt. Deze houtspaanders worden fijngemalen of gekookt. Door dit proces worden de vezels in het hout van elkaar losgemaakt. Wanneer er vervolgens water aan de vezels wordt toegevoegd ontstaat en een brij van papiervezel, de Pulp. Deze Pulp vormt dus de basis voor nieuw papier.

Van ingezameld oud papier kan ook pulp worden gemaakt. Het papier wat is ingezameld wordt opgelost in water en gereinigd om alle drukinkten te verwijderen. Hierna wordt het product gebleekt en kan de pulp opnieuw gebruikt worden voor de productie van papier.

De pulp bestaat wanneer deze de papiermachine ingaat voor 98% uit water en 2% uit houtvezels. De pulp wordt eerst gezeefd en het water wat in de pulp zat wordt afgevoerd en opnieuw gebruikt.  Hierna wordt het papier tussen rollen geperst en vervolgens gedroogd. Het papier als eindproduct bestaat dan nog maar voor zo’n 8 % uit water. Hierna kan het papier op grote rollen gewikkeld worden en gebruikt worden voor bijvoorbeeld het drukken van kubusblokken.

papieren kubusblok

Grondstoffen nodig voor het maken van Papier

Zoals wij al eerder aangaven speelt water voor het maken van papier een belangrijke rol. En dan spreken wij over zoet water. Wanneer papierpulp door de zeef van de papiermachine wordt gevoerd dan bestaat de pulp voornamelijk nog uit water. Door zijn vloeibare vorm, is de papierpulp met zijn vezels makkelijk te transporteren als transportmiddel voor de vezels tijdens de productie. Wanneer het water eenmaal verwijdert is dan gaat dit transport een stuk moeizamer.

Nadat het water van het papier gescheiden is dan wordt dit weer hergebruikt. Daarvoor dient het vooraf te worden gereinigd. Na deze reiniging is het water schoon van alle verontreiniging en kan dus weer worden benut. De laatste 15 jaren heeft men het gebruik van water voor het maken van papier al weten te halveren. Bijkomend voordeel is dat papierpulp met minder water sneller gedroogd is wat natuurlijk weer energie scheelt.

 papier machee

Onze kubusblokken zijn van papier maar de kubushouders van karton. Wordt dit nu verschillend gemaakt?

Nee, karton is eigenlijk gewoon dik papier. Karton wordt dus eigenlijk op dezelfde wijze gemaakt als gewoon papier. Het soortelijke gewicht van karton is echter veel groter. Papier kent een soortelijk gewicht van 80 g/m2 maar karton het vouwkarton heeft al een dikte vanaf 180 g/m2. Het karton wat onderaan een notitieblok zit ( het grijze bordkarton ) heeft zelfs een dikte van 600 g/m2. Het resultaat na drukken kan wel verschillend zijn. Papier heft namelijk een open structuur waar de inkt wordt ingezogen. Karton een gesloten structuur. De inkt komt hier mooi op te liggen. De kleur is intenser. Dit kan nog versterkt worden door de bedrukte laag te voorzien van een laagje glanslaminaat. Meer weten, lees onze informatie over het bedrukken van notitieblokken.

Kost de productie van papier dus bos?

Nee, eigenlijk niet. In Europa worden namelijk speciaal bossen aangeplant voor de productie voor de hout- en papierindustrie. Dit heeft als gevolg dat de hoeveelheid bos oppervlak vanaf 1950 met 30 % is toegenomen. Ca. 10 % van al het gerooide bos wordt gebruikt voor de productie van papier. Dat valt op zich mee aangezien 50 % van de bossen die gerooid worden gebruikt worden om te verwarmen en om mee te koken.

Bovendien wordt tropisch hout niet gebruikt voor het maken van papier. De houtvezels zijn namelijk ongeschikt voor de productie van papierpulp.

 

Hoe zit dat ook al weer met CO2 

Tijdens zijn bestaan neemt een boom CO2 op. Daardoor verminderen bomen dus de hoeveelheid CO2 in de lucht wat een goede zaak is. Wanneer een boom afsterft of gebruikt wordt als brandhout dan wordt deze opgeslagen CO2 weer teruggegeven aan de atmosfeer. Dit is niet het geval bij de aanmaak van papierpulp. In dat geval blijft de CVO2 in het product aanwezig.